sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Messuemännän koti.

Sunnuntaiaamunakin tulee herättyä ennen kahdeksaa. Vatsassa on perhosia ja varpaita kipristelee; mitäs tänään voisi saada valmiiksi? Eilen olimme alueella Kokkolan Kuvataideyhdistyksen porukan kanssa, joilta saamme ryhmätiloihimme taidetta lainaan. Ryhmätilat (joissa messuja ja Kokkolaa esitellään asuntomessuilla vieraileville ryhmille) sijaitsevat kahden kerrostalokohteen alakerrassa. Tilat ovat väestönsuojia ja niihin tulee kerrostalon käyttöönoton jälkeen kanahäkkivarastoja. Voitte siis kuvitella, että kaikkein kodikkain ympäristö ei lähtökohtaisesti ole kyseessä! Kuvataideyhdistyksen työt kuitenkin muuttavat tilat; betoniseinä näyttääkin lähes gallerian seinältä. Hienot taideteokset on jaettu kolmeen huoneeseen teemoittain; grafiikka, meri ja vanhakaupunki.

Lauantaina messualuelle oli edelleen ihmisiä työn touhussa, mutta oli kuitenkin helteistä ja rauhallista. Nappasin pari kuvaa keskusaukiolla sijaitsevasta infopistesteestä, joka ensi kuukauden ajan on yksi messuemännän kodeista.

Vasemmalla löytyy Kokkolan infopiste, oikealla taas Suomen Asuntomessujen tiski.
Infoa ja messualuettakin vartioi alueen symboli Meriharakka.

Ryhmätiloista yritin päästä kaupungintalolle hiomaan kesätyöntekijöiden työvuorolistoja, mutta kappas. Ovet eivät auenneetkaan enää kolmen jälkeen! Tahaton vapaailta oli mukava, mutta tarkoittaa ensi viikolla rutkasti iltatöitä. Tänään voin tehdä kotona hieman käännöshommia.

Oliko joillakin joku kesä... kesäloma?? Neverheard.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti