sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Makupaloja.

Näin sunnuntain kunniaksi on mukava vähän herkutella. Messuemäntä viettää vapaapäivää, mutta aiheellista on varmasti jakaa kaiken kansan kanssa kokkolalaisia herkkupaloja. Tässäpä kaksi.
Kalakeittoa ja saaristolaisleipää Cafe Tankarissa.
Nam. Kokkolassa vierailevien tulisi ehdottomasti varata aikaa Tankarin majakkasaarella käymiselle. Ihanampaa paikkaa ei ole olemassakaan! Mondo -lehti muuten rankkasi Tankarin pari vuotta sitten Suomen top 5 kesäpaikkoihin! Kokkolalaisten sydämessä se on kuitenkin top 1.
Vohvelikahvilan hillovohveli. Perinteinen ja toimiva. Ihan Kokkolan keskustassa, museokorttelin sisäpihalla sijaitsevan Vohvelikahvilan listoilta löytyy myös toinen messuemännän ehdoton herkku; savulohivohveli. Vohveleita löytyy laidasta laitaan, suolaisia ja makeita. Myös salaattilista on aivan erinomainen! Parasta kuitenkin on ihana pihapiiri ja sisällä esillä olevat taidetavarat. Parempaa matkamuistomyymälää (itselle tai ystäville) tuskin löytyy! Kesällä kannattaa tsekata nettisivuilta myös erilaiset tapahtumat, joista Vohvelikahvilassa pääsee nauttimaan.
Pihla nautti jäätelövohvelista.
Rentouttavaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. tässä kuvassa pihlalla on se "tässähän on myös kermavaahtoa"-ilme!

    VastaaPoista
  2. En ihmettele! nuo vohvelit saavat kokeneemmankin herkuttelijan pökerryksiin!

    VastaaPoista